Početna Moto GP MOTO GP 2021

MOTO GP 2021

501

Ažuriran privremeni kalendar za 2021. MotoGP

 

Dvije utrke u Kataru i jedna u Portimau otvorit će sezonu, a VN Argentine i Amerike su  odgođene MotoGP, 2021 FIM, IRTA i Dorna Sports sada mogu otkriti ažurirani kalendar za FIM MotoGP svjetsko prvenstvo 2021. godine.

Na pomolu početak još jedne uzbudljive sezone  u trka, a testiranje bi trebalo krenuti za nešto više od mjesec dana.

Grand Prix otvaranja sezone u Kataruje potvrđen od 26. do 28. marta, a slijedi drugi događaj, Grand Prix Dohe, u istom krugu Losail International sljedećeg vikenda, od 2. do 4. Aprila

Autodromo Internacional do Algarve u Portugalu će biti domaćin trećeg kola prvenstva od 16. do 18. aprila.prije nego što se krene u Circuito de Jerez-Angel Nieto kako je prethodno planirano.

Nakon Jereza odvija se tradicionalni cklus kroz Europu: Francuska, Italija, Katalonija, Njemačka, Nizozemska, Finska (podložne homologaciji), Austrija, Velika Britanija, Aragon i San Marino,

Sve prije nego što dođe vrijeme za trke u oktobru  – počevši od Japana i završavajući s Malezijom.

Valencia ce bt  domaćin završnice sezone od 12. do 14. novembra.

Pandemija Covid-19 i rezultira blokade i komplikacije ito  nažalost obvezuju odgodu i VN Argentine i VN Amerike do posljednjeg kvartala 2021. godine, s tim da će se Mandalika International Street Circuit u Indoneziji postaviti kao rezervno mjesto Grand Pr ixa, podliježući homologacija.

Sva daljnja ažuriranja ili promjene bit će objavljene  čim postanu dostupne.