Početna Uslovi korištenja

Uslovi korištenja

OPĆI USLOVI KORIŠTENJA PORTALA www.bhmoto.ba(u daljem tekstu BH moto)

Korištenjem bilo kojeg dijela domene BH motoprihvatate sve uslove korištenja navedene u Općim uslovima korištenja. Također prihvatate i sva specifična pravila koja su ili mogu biti donesena za pojedine sastavne dijelove domene. Svjesni ste daste korištenjem bilo kojeg dijela domene BH moto, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim sadržajem Općih uslova korištenja, te da ste ih u potpunostirazumjeli i prihvatili.

Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvaća ove uslove korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti

Prava i obaveze korisnika

Svi korisnici i posjetioci BH moto imaju pravo služiti se sadržajem, pod uslovom da se pridržavaju Općih uslovakorištenja, te svih drugih javno dostupnih dokumenata kojima se reguliše korištenje domene BHmoto. BH moto može imati vlastite materijale, preuzete materijale I materijale postavljene od strane posjetilaca i korisnika BH moto.

Rizici

Koristenjem sadržaja internet stranice BH moto korisnik prihvata sve rizike koji nastaju iz njihovog korištenja te prihvata koristiti njihov sadržaj isključivo zavlastitu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

BH moto ne garantuje da su informacije ili sadržaj, uključujući software, kojima je moguće pristupiti putem ove web stranice, bez pogrešaka, nedostataka, virusa ili drugih štetnih komponent.

Odricanje od odgovornosti

BH moto se apsolutno odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način bila povezana s korištenjem domene BH moto, za bilo koje radnje korisnika povezanih sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja domene. Također BH moto se odriče svake odgovornosti kao i svake štete koja može nastati prema korisniku, ili bilo kojoj trećoj strani, a u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja domene BH moto ili bilo kojeg njenog sadržaja.

BH moto objavljuje sadržaj u dobroj namjeri. Sve ove sadržaje koristite na vlastitu odgovornost i BH moto se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

BH moto se posebno odriče svake odgovornosti za međusobne odnose, poslovne ili bilo kakve druge, koje međusobno uspostave i dogovore korisnici te oni su isključivo odgovorni za obaveze koje međusobno dogovaraju i preuzimaju.

BH moto ne odgovara za istinitost i pouzdanost sadržaja preuzetih od drugih izvora.

Tačnost informacija

Informacije objavljene unutar domene BHmoto ne moraju biti potpune, iscrpne, precizne ili ažurirane te ne predstavljaju obavezujuće stručno mišljenje. BHmoto ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja bilo koje informacije objavljene unutar domene BH moto.

Sadržaji portala BH moto sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača,besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

PortalBH moto sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje BH moto portala koristite na vlastitu odgovornost i BH moto se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Veze

BH moto sadrži veze na druge internet stranice. Ove veze objavljujene su u dobroj namjeri. BH moto ne može biti odgovorna ni za kakve materijale koji se nalaze izvan domene BH moto, a sa kojima na ovakav način moze biti povezana.

Autorska i druga prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na domeni BH moto mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. BH moto polaže autorska prava na sve vlastitematerijale (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela domene BH moto smatra se kršenjem autorskih prava, i može rezultirati sudskim i drugim postupcima protiv prekršioca.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu BH moto krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeniodmah po eventualnom ustanovljavanju osnovanosti žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu info@bhmoto.baMaterijal poslani na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora će se smatrati nerelevantnim i portal BH moto.ba nema obavezu postupiti po istim.

Ukoliko BH moto smarta prigovor opravdanim ukloniti će sporni materijal sa domene. Svi drugi zahtjevi su isključeni.

Odnos sa drugim sadržajima

BH moto sadrži i dokumente, podatke, informacije, kao i veze prema drugim internet stranicama napravljenim od strane trećih osoba. BH moto nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internet stranicama I u potpunosti se odriče svake odgovornosti, uključujući one vezane za tačnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba. BH moto posebno ne odgovara za posljedice koje mogu nastati koristenjem informacija koje druge pravne ili osobe objave bilo sami bilo uz suglasnost BH moto (reklame,oglasi, objave komentari u forumu i sl.)

BH moto pokušava osigurati tacnost cijelog sadržaja stranice. Međutim, ne prihvatamo odgovornost za Vaše korištenje sadržaja.

Komentari na portalu

BH moto nije odgovoran za sadržaj poruka i komentara objavljenih na portalu. Poruke i komentari na portalu predstavljaju stavove i mišljenja autora, a ne vlasnika, redakcije ili administracije portala. Kao korisnik portala zadržavate svu odgovornost za sadržaj poruka i komentara koje se napisali.Kao korisnik, dužni ste da poštujete privatnost drugih članova i odgovorni ste za zaštitu svoje privatnosti kroz materijale koje objavljujete i kroz kontakte koje ostvarite posredstvom portala.

BH moto ima pravo ukloniti svaki sadržaj ili komentar koji izražava bilo kakvu uvredu na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj ili bilo kakovoj drugoj osnovi bez upozorenja.

Izmjene i stupanje na snagu

BH moto zadržava pravo izmjene Općih uslova korištenja u bilo kojem trenutku.BH moto neće biti odgovoran ni za kakve posljedice koje mogu proizaći kao posljedica takvih promjena. Promjene stupaju na snagu trenutkom njihovog objavljivanja na domeni BH moto