Početna Proizvođači APRILIA DORSODURO

APRILIA DORSODURO

665

Aprilja je predstavila novi Dorsoduro 900 koji se izgledom nije mijenjao u odnosu na dosadašnji 750 ali je dosta toga promijenjeno na novom modelu. Ono što je možda najbitnije, zadržana je prepoznatljiva namjena samog motocikla koju možemo opisati samo kao maximotard.

Okvir je i dalje kombinacija cjevastih i aluminijskih komponenti a većina izmjena odnosi se na agregat i ciklistiku. Zapremina je povećana s dosadašnjih 749 na 896 ccm a snaga koju novi V 90° agregat razvija iznosi 95 KS s tim da je moment sa 81 Nm povećan na 90 Nm. Time će vožnja na novom Dorsoduru biti još živahnija a osjećaj je pojačan i sada nešto skraćenim finalnim prenosom.

Po pitanju elektronike, novi Dorso dolazi sa Traction Controlom s mogućnošću isključivanja kao i tri različite mape paljenja. Nova je i regulirajuća prednja vilica promjera 41 mm te povećanog hoda.

Ergonomija je naslijeđena od prethodnika što je i logično jer je upravo to bila jedna od prepoznatljivih odlika Dorsodura, način sjedenja u uvjetno rečeno kombinaciji supermotarda, nakeda ali djelomično i klasičnog putnog motocikla.

Dorsoduro 900 vrlo brzo nakon prezentacije dolazi i u Hrvatsku te će ga biti moguće probati kod ovlaštenih Aprilia distributera.