Početna Proizvođači URAL MOTOCIKLI

URAL MOTOCIKLI

2682

Irbitskiy Mototsikletniy Zavod, lit. “Tvornica motocikala Irbit”) ruski je proizvođač teških motocikala sa prikolicom.

  1. Sovjetski Savez dobio pravo i dizajn  za proizvodnju motocikla i sa bočnoBm prikolicom BMW R71. Prvi model M-72 dovršen je 1941. Prvobitno su tvornice morale biti smještene u Moskvi, Lenjingradu (danas Sankt Peterburg) i Harkovu, ali zbog približavanja nacističkih njemačkih trupa, moskovske su postrojbe premještene u Irbit, postrojbe Lenjingrada i Harkova do Gorkog (danas se zove Nižnji Novgorod).

Podrijetlo IMZ-Urala povezano je s zbivanjima na Istočnom frontu tijekom Drugog svjetskog rata. Sovjetski Savez pripremao se za moguće vojne akcije nacističke Njemačke. Joseph Stalin naredio je sovjetskoj vojsci da se pripremi u svim mogućim područjima, uključujući i kopnene snage koje bi branile Sovjetski savez protiv invazije njemačkih tenkove i pješadije. Ovo jebilo  posebno bitno nakon Njemackog blitzkriega na Poljsku.

Tako je pocelo .

Nakon Drugog svjetskog rata tvornica je proširena, a 1950. proizvedeno je 30 000  motocikala

U početku je “URAL”  rađen samo za vojsku. Krajem 1950-ih, tvornica KMZ u Ukrajini preuzela je zadatak opskrbe vojske, a Irbit Motorcycle Works (IMZ) usredotočio se na izradu bicikala za domaće potrošače.

Krajem pedesetih godina prošlog stoljeća kompletna proizvodnja postrojenja prebačena je na nevojnu proizvodnju. 1957. proizvodne linije M-72 prodane su Narodnoj Republici Kini.

Historija izvoza URAL-ova započela je 1953., isprva u zemlje u razvoju. Između 1973. i 1979. godine,

Glavni proizvodi danas su teški Ural motocikli s teškim motorom s pogonom na dva kotača dizajnirana za neravneterene i cT model za gradska putovanja i vožnju po asfaltiranim cestama.

Motocikli se najviše izvoze u Australiju, Veliku Britaniju, Francusku, Nizozemsku, Belgiju, Španjolsku, Grčku, Norvešku, Finsku, Island, Švedsku, Njemačku, Egipat, Iran, Južnu Afriku, Brazil, Urugvaj, Paragvaj i SAD. Broj prodanih motocikala od osnivanja tvornice premašuje 3,2 milijuna. IMZ-Ural jedini je ruski proizvođač motocikala velikog kapaciteta i jedan od rijetkih proizvođača motocikala sa prikolicom u svijetu.